Ik ben Kim Knuiman,

Moeder van twee prachtige kinderen: een dochter en een zoon. Sinds 1997 werk ik met ontzettend veel plezier als kraamverzorgende. Met enthousiasme heb ik vele gezinnen mogen begeleiden en ondersteunen tijdens de bevalling en de dagen erna. Hoewel de komst van een kleine spruit veel geluk en liefde met zich meebrengt, zit niet ieder gezin direct op een roze wolk te genieten van deze periode.

Iedere bevalling is anders en het gebeurt vaak dat een bevalling als traumatisch wordt ervaren. Uit eigen ervaring merkte ik als er een minder leuke gebeurtenis plaats vond, er iets in mij naar boven kwam. Ik voelde al een lange tijd een sterke drang om hier iets mee te doen.

Achtergrond

Naast mijn opleiding tot kraamverzorgende (MDGO VZ) heb ik de opleiding NLP Practitioner aan het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie) afgerond. Als NLP Practitioner breng je mensen aan de hand van diverse technieken in verbinding met zichzelf. Je ondersteunt hen, om vanuit hun innerlijke kracht zelf oplossingen te vinden.

Daarnaast heb ik mij als kraamverzorgende de afgelopen jaren gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door een eerdere traumatische bevalling, moeizame zwangerschap of andere mogelijke oorzaken. Hierdoor heb ik veel ervaring op dit vlak én heb ik, naast de diverse inzetbare NLP-technieken, leren vertrouwen op mijn gevoel. Ik zie dit laatste als essentieel onderdeel van het bieden van de best passende zorg op maat voor moeder, vader en kind.

In 2019 zag mijn praktijk voor geboorteverwerking het licht; een tot op heden missend puzzelstukje in de geboorte(na)zorg. Ik zie het als mijn persoonlijke missie om moeder, kind én vader/partner weer in balans te brengen zodat jullie optimaal kunnen genieten van jullie gezin. Lees meer over mijn werkwijze of vraag direct vrijblijvend een intake-gesprek aan.

Geregistreerd bij

    

En gecertificeerd door NLP

Molenveldlaan 154a
6523 RN Nijmegen

+31 (0) 6 29 486 206
info@kimknuiman.nl

KVK: 76065928
BTW: NL003036063B18